Wat u moet weten over gashaarden

Sfeer kachel

Alle gashaarden worden verkocht met een tocht omleider, dus als u een tochtige open haard heeft zal deze automatisch uitschakelen, tenzij deze kan worden aangesloten op een externe klep. Dit apparaat was niet verplicht zoals natuurlijk bij de verschillende houtgestookte of open haard types, maar nu zijn ze verplicht. Kopers moeten zich hier vanaf het begin bewust van zijn. Het kan meer voor uw veiligheid zijn om een trekklep buiten de haard te installeren. In feite zou u er zelfs een op de hoofdmuur van uw huis kunnen plaatsen, in plaats van stopkranen. U kunt ze visuele koorden noemen, en ze zijn vrij goedkoop.

Gelukkig zijn er, via uw gasleveringsbedrijf, opties voor wat u op uw haard kunt plaatsen. Aardgas of LPG (vloeibaar petroleum gas) is de meest voorkomende en door de wet dicteert, moeten gashaarden er een hebben. Echter, sommige gashaarden hebben de optie van elektrische inzetstukken of gas aangedreven kachels, die een goedkoper alternatief kunnen zijn. Deze types van vuren zijn aangepast aan hout brandende types. Elektrische inzethaarden zijn veiliger voor huizen met kinderen of huisdieren, omdat zij geen echte brandstof gebruiken en zij gemakkelijk kunnen worden uitgeschakeld. Ze kunnen ook handmatig worden uitgeschakeld op een vergelijkbare manier als uw elektrische boiler. Elektrische vuren zijn veel interessanter dan de gemiddelde gashaard. De vlameffecten laten het hele vuur er meestal uitzien als een kaars, als u dat liever heeft, hoewel ze niet altijd als een noodzaak worden beschouwd, omdat open haarden meestal een toevoeging zijn voor het gezinsleven en over het algemeen alleen in slaapkamers te vinden zijn.

Het kan echter vrij moeilijk zijn om schoon te maken en schoon te houden, aangezien houtblokken en vuurvaste stenen de rook trekken, die behoorlijk kan stinken. Dit soort haarden zijn niet milieuvriendelijk en moeten dus ergens anders dan in de woonkamer worden opgeborgen, maar als u met dezelfde basiskeuzes zit opgescheept, kunnen ze een kamer er chic en duur doen uitzien.

Het gereedschap dat u nodig hebt voor het installeren of onderhouden van uw open haard omvat een schoorsteenveger, een open haard gereedschapsset en een bezem, plus een tank schoon gas om uw open haard aan te drijven. Elk type heeft een specifieke stijl die beter bij uw huis kan passen, dus winkel voor het juiste gereedschap of koop een speciaal gereedschap voor uw huis.